Boka Billigt Boende | | | Forum | Tipsa 
Huvudstaden Canberra som har 307.000 invånare består i stort sett bara av villor som ligger runt en stor konstgjord sjö. I ena änden av staden ligger parlamentshuset och likt en enorm brandgata till andra änden av staden ligger War memorial. 1909 utsågs staden att bli nationens huvudstad, men då var den bara en by. Inte förrän på 50-talet började staden ta form. Exakta och raka gator präglar staden. När du kommer hit känns det som om staden enbart är uppbyggd för att tjäna som landets huvudstad. Kanske därav dess underliga skepnad, det var nämligen så att Melbourne och Sydney inte kunde komma överens om vem som skulle få titeln "huvudstad". 
Fotot är taget ifrån parlamentshuset bort mot War memorial. Man kan skymta byggnaden vid bergets fot.
Canberra

Canberra


Bilden till vänster är alltså War memorial. Ett slags museums/minnes byggnad för kriget. På väggarna är namnen inristade på alla de australiensare som stupade.

Det kanske intressantaste i denna stad finns på gräsmattan utanför alla länders flotta ambassadsbyggnader, alldeles bredvid parlamentshuset. Aborigenerna levde här i tiotusentals år. På 1800 talet dog den siste av dem på Tasmanien och det är förmodligen inte så många år kvar tills den siste även dör i fastlandet. Ett par av dessa människor har forslat dit en byggbarack i ren protest, de kallar den för Aboriginal Embassy. Man förstår dem! Baracken är placerad mitt på den fina gräsmattan utanför de andra flotta ambassaderna.

Om någon ovetandes skulle gissa på vilken stad i australien som är huvudstaden så är nog Canberra det absolut sista valet. Stan har ingen som helst puls och ter sig väldigt lugn på gator och torg. "Okänd lugn småstad" är en mer passande beskrivning än huvudstad i Australien.

Parlaments- byggnaden med sin 5 miljoners flaggstång. Invånarna i stan rasade när de fick höra vad deras fula flaggstång kostade.
Canberra parlamentshuset

Albury- utanför Canberra
Om själva Albury finns inte mycket att säga förutom att det är ett bra övernattningsställe men några km utanför ligger denna bizarra plats. Byggnaden är en exakt kopia av ett hus i en känd tecknad films. Innuti ligger en förträfflig pub.
Canberra Albury

Hela huset är snett och vint. Trappor dörrar, ja ingenting ser riktigt klokt ut. Ölen smakar för övrigt mycket bra i Australien. VB, Carlton Cold är några populära märken.
Ettamogah pub

Canberra Det finns ett mycket bra backpackerställe i Albury som har kanoting som tema. Stället är suveränt att bo på. Tar du in där för 100 kr/natten så ingår transporter till Ettamogah Pub och kanotturen på Murray river (nedströms såklart). Läs mer om boende här
 
Canberra

Snabbfakta
Transport hit: Buss, bil, tåg
Säsong: året runt
Befolkning: 307.000
Klimat Canberra
Se karta över Canberra »


Boende i Canberra

Söker du billigt boende som backpacker i Canberra? Boka snabbt och smidigt direkt online med oss
Se hostels i Canberra »

Vill du hellre bo på hotell så har vi massor av hotell i Canberra. Boka snabbt och smidigt direkt online!
Se hotell i Canberra »


Tips/Varningar

 • Vill du partajja i denna stad så är det veckodan fredag som verkar gälla. De flesta andra dagar går mycket stillsamt till.

 • Det finns ett köpcenter som heter Dicksson som innehåller massor av mysiga små resturanger. Perfekt för en bit mat.

 • Gillar du att ta dig runt på cykel så har du hittat rätt. Stan anses vara den mest cykelvänliga stan i landet.


 • Några sevärdheter

 • Parlamentshuset är symbolen för statsmakten. Öppet alla dagar mellan 9-17. Här kan man kika runt och till och med lyssna till debatter.

 • War memorial är som namnet antyder ett gammalt krigsmuseum. Ganska intressant att strosa omkring och kika här. Gratis entré.

 • Telecom Tower som är 195 meter högt bjuder på en fantastisk utsikt över stan.

 • Casino Canberra - för den spelgalne. OBS! slipstvång gäller efter sju på kvällen.


 • Hotell rekommendationer

  Adina Apartment Hotel Canberra-James Court
  Canberra, Australien
  Pris från 121 USD
  Läs mer »
  Hotell Adina Apartment Hotel Canberra-James Court
  Ginninderry Homestead
  Canberra, Australien
  Pris från 366 USD
  Läs mer »
  Hotell Ginninderry Homestead
  Mercure Canberra
  Canberra, Australien
  Pris från 106 USD
  Läs mer »
  Hotell Mercure Canberra
  Kingston Terrace Serviced Apartments
  Canberra, Australien
  Pris från 160 USD
  Läs mer »
  Hotell Kingston Terrace Serviced Apartments

  Klimat

  Canberra har ett sk medelhavsklimat. Medeltemperaturen på sommaren är 28 grader och på vintern 15 grader. Temperaturen kan sjunka ända ner till 5 grader under juli månad. Denna tid kan det vara ganska regnigt och blåsigt. Men större delen av året är okej.


      Tips från butiken!

  Se alla erbjudanden i butiken     Har du frågor om Canberra med tillhörande områden eller kanske vill du bara ge ett tips om detta ställe, förflytta dig då till forumet.

  Kul att veta

 • Canberra är uppbyggd ifrån ingenting på 1950 talet enbart för att tjäna som landets huvudstad. Melbourne och Sydney kunde inte komma överens om vem som skulle bli nummer ett. Därför placerades huvudstan mitt emellan. •  

  Kontakt :: Om Oss :: Sidkarta :: Hotell :: Hostels :: Butiken
  Copyright © AUSTRALIENGUIDEN 1999-2019
   
  Lägg till sidan som startsidaLägg till sidan som FavoritKontakta oss på Australienguiden
  Online just nu: 110
  BOKA BILLIGA HOTELL!
  Boka och välj mellan 3000 Hostels och hotellrum i Australien! Snabbt & smidigt!
  Se Hotell i australien »
  Boka billiga hostels »

      Tips från butiken!

  Se alla erbjudanden i butiken   


  SE HIT! Passa på och köp din resehandbok till mycket lågt pris! Vi säljer nu ut Första Klass Reseguide, Berlitz och Lonely Planet till extremt låga priser. Skynda fynda!
  Se resehandböcker »

  Mer bra länktips!
  Återbetalning WH skatt »

  123bildelar.se - bildelar