Boka Billigt Boende | | | Forum | Tipsa 

Jobba i Australien

Australien har alltid varit ett populärt resemål för frusna nordbor. Med sitt exotiska djurliv och sin varierande natur är Australien en kontinent man kan utforska under en längre tid. Här kan du göra allt från att lära dig att surfa till att ta del av pulsen i storstäder som Sidney, Melbourne och Brisbane.

Att åka till Australien och jobba är inte så svårt som många kanske tror. Det behövs visserligen arbetsvisum och för vissa jobb även olika typer av specialtillstånd. Men som svensk kan du ganska lätt få chansen att pröva lyckan bara du tar dig igenom den byråkratiska processen. Vare sig du ska arbeta eller bara resa till Australien för en kortare tid så behöver du ett visum. Nuförtiden kan detta ske väldigt snabbt och det räcker ofta med att ansöka direkt online. En stor fördel med att jobba i australien är att efter du jobbar klart så får du tillbaka all skatt som du betalt i Australien. Detta gör man online på ett enkelt sätt.
Läs mer om hur du enkelt får skatteåterbäring


CV, telefon och andra papper

Ha med dig ett CV när du åker till Australien för att jobba, ta med många kopior så att du enkelt kan lämna ditt CV till olika arbetsgivare. Se också till att CV't innehåller mobil nummer till dig, och framförallt, se till att du är nåbar. Du kan enkelt skaffa dig ett australiensiskt mobilnummer på tex
Global Gossip
Holiday Phone

Vidare är det givetvis bra att du tar kopior på körkort, pass, flygbiljett och förvarar det på olika ställen under resan. Man vet aldrig när de kan vara bra att ha.


Välj Working Holiday Visum

Som svensk medborgare har du möjlighet att få ett s.k Working Holiday Visum vilket innebär att du har rätt att vistas och arbeta i Australien i ett år. En förutsättning för detta är att du vid inträde i landet kan uppvisa att du har valuta för minst 25000 kronor med dig samt att du är under 31 år gammal. Visumet börjar gälla från och med den dagen du kommer till Australien.
Läs mer om hur du skaffar visum


Vad tjänar man i Australien

De flesta löner ligger runt 16-25 AUD per timme (runt 150 SEK/timme). Det gäller till exempel jobb på resorts, hotell, barer, fabriker eller enkelt kontorsarbete. Fruktplockning kan ibland ha provisionslön på antal plockade frukter eller fyllda hinkar. Betalningen kan då variera kraftigt från farm till farm. Med provision på plockningen är jobbet ofta tufft och det är svårt att tjäna stora pengar. Försök hitta jobb där du har timlön.


Leta jobb

Det finns en rad olika metoder att leta jobb. Se några bra länkar nedan.

seek.com.au
Förmodligen Australiens största jobbsajt

jobsearch.gov.au
Australiensiska arbetsförmedlingen kan ofta erbjuda jobb

Goxplore.se
Kan hjälpa dig med både visum och arbete
Fruktplockarjobb

Fruktplockarjobb är det många backpackers som råkar på och det är absolut inget fel i det. Se bara till så du inte jobbar för en underlön. Betalningen skiljer väldigt mycket från farm till farm, mellan 10-25 AUD per timme. Många har provisionsbetalning vilket innebär att du får en viss summa pengar för varje plockad korg. Det bästa är dock att försöka hitta ett fruktplockarjobb där de betalar per timme.

Fruktplockning
Bra förmedling för de som önskar ett pickingjobb

Guide om fruktplockning
Var, vad, när och hur skördar man i australien

bananabarracks.com/
Site för fruktplockning
Jobb där du serverar alkohol - RSA

Många vill jobba i restaurang och på barer och då krävs ofta att du har ett s.k. RSA certifikat (Responsible Service of Alcohol) vilket innebär att du har rätten att servera alkohol. Se till att skaffa dig ett RSA certifikat som gäller i den delstaten du tänker jobba i. Det finns också RSA certifikat som täcker hela Australien. Du kan gå en kurs på plats i Australien eller också göra testprov direkt online

onlinersa.com.au"Work for accomodation"

"Work for accomodation" är det många arbetsgivare som erbjuder. Det innebär att du arbetar för ditt boende och i vissa fall även mat. Många hotell och hostels tillämpar detta. Du jobbar cirka tre timmar om dagen och i utbyte får du gratis boende och mat. Detta kan vara speciellt bra att börja med om du kommer till nåt ställe och planerar att stanna en längre tid och för att kunna söka annat jobb i lugn och ro.
 

Kontakt :: Om Oss :: Sidkarta :: Hotell :: Hostels :: Butiken
Copyright © AUSTRALIENGUIDEN 1999-2019
 
Lägg till sidan som startsidaLägg till sidan som FavoritKontakta oss på Australienguiden
Online just nu: 125
BOKA BILLIGA HOTELL!
Boka och välj mellan 3000 Hostels och hotellrum i Australien! Snabbt & smidigt!
Se Hotell i australien »
Boka billiga hostels »


SE HIT! Passa på och köp din resehandbok till mycket lågt pris! Vi säljer nu ut Första Klass Reseguide, Berlitz och Lonely Planet till extremt låga priser. Skynda fynda!
Se resehandböcker »

Mer bra länktips!
Återbetalning WH skatt »123bildelar.se - bildelar