Boka Billigt Boende | | | Forum | Tipsa 

Kangaroo Island som är ungefär lika stor som Gotland, är verkligen den perfekta ön att upptäcka med bil. Ön formligen kryllar av vackra naturscener. Bilden visar Ravine de casours
Ravine de Casours Kangaroo Island

Det finns flera sätt att ta sig till Kangaroo Island. Flyg från Adelaide tar 30 minuter och kostar ca 90 AUD. Båten som går från Cape Jervis på fastlandet, ungefär 110 km söder om Adelaide, tar ungefär en timme och kostar ca 32 AUD

På sommaren, nov-mars, är det torrt och runt 30 grader. Mest grönska upplever man i september-oktober. Temperaturen ligger runt 15 grader under vintern och då är det också störst chans att se djur. Bilden är tagen från en plats som heter Sandy Creek.


Remarkable place är namnet på denna underliga klippformation formad av vind, hav och tid.
Sandy Creek

Remarkable place

Aboriginer har funnits på ön i åtminstone 11000 år. De dog ut i mitten av 1800 talet. Du kan läsa mer om aboriginerna och deras tragiska historia här. År 1802 upptäcktes ön av en sjökapten vid namn Matthew Flinders. Hela besättningen var nära svältdöden och räddades av upptäckten av ön. De åt och provianterade med allt ön hade att erbjuda. Framför allt slaktades kängurus i stora mängder. Efter detta döptes ön till Kangaroo Island.
Som namnet på ön antyder så finns det en och annan känguru i buskarna. Störst chans att få syn på djur är om du hör efter med lokalbefolkningen vart du skall leta. På en del platser råder rena urskogen.
Känguru

Penneshaw

Bilden ovan visar den lilla byn Penneshaw, med tillhörande brygga, där färjan angör när man åker båt. Penneshaw är väldigt mysigt. Lägg gärna nån timme här och strosa runt.

Kangaroo Island På ön finns väldigt fina vandringsleder, ett av dom heter Black Swamp. Namnet kanske inte låter så upphetsande men är helt klart värt lite ansträngning.

Little Sahara Kangaroo Island Precis som på Fraser Island dyker det ofta upp små sandområden. Det finns ett sandområde på ön som kallas för Little Sahara, en riktig liten miniatyröken. Riktigt fräckt!

Kangaroo Island Ett ställe som defenitivt är värt ett besök är Kelly Hills Caves. Fantastiska stalaktitgrottor. Vill du läsa mer om denna finfina ö bör du uppsöka denna sida.

 
Kangaroo Island

Snabbfakta
Transport hit: båt, flyg
Säsong: året runt
Öns storlek: 150x30 km
Klimat: Se längre ner
Karta över ön: gif-format


Boende i Kangaroo Island

Söker du billigt boende som backpacker i Kangaroo Island? Boka snabbt och smidigt direkt online med oss
Se hostels i Kangaroo Island »

Vill du hellre bo på hotell så har vi massor av hotell i Kangaroo Island. Boka snabbt och smidigt direkt online!
Se hotell i Kangaroo Island »


Tips/Varningar

 • Boendet på ön är oftast lite dyrare, men det finns ett par backpackerställen som håller hyfsade priser. Leta lite extra innan ni väljer.

 • Tältar ni på ön, tex i Flinders Chase National Park, så skall man låsa tältet noga kvällstid eftersom kängururna lärt sig att gå in och norpa mat.

 • Kangaroo Island Gateway Visitor Information Centre är beläget alldeles utanför Penneshaw på vägen till Kingscote. Öppet vardagar 9-17, helger 10-16.

 • kolla färjetiderna på www.sealink.com.au
  Sök efter Kangaroo Island sealinks.


 • Några sevärdheter

 • Kolla när dom matar pelikaner varje dag kl. 16 i hamnen i Kingscote.

 • Flinders Chase National Park - är nog den största anledningen till att folk besöker Kangaroo Island. Parken är världsberömd för sitt fina djurliv. Riktigt nära djuren kommer man vid parkens högkvarter Rocky River Homestead.

 • Sydkusten har väldigt vackra naturscener med mäktiga klippor.

 • Åk till Seal bay på sydkusten och kolla på alla sälar som ligger och gottar sig på stranden.

 • Seal bay Kangaroo Island


  Hotell rekommendationer

  Seaview Lodge
  Kangaroo Island, Australien
  Pris från 183 USD
  Läs mer »
  Hotell Seaview Lodge
  Kangaroo Island Garden Cottages
  Kangaroo Island, Australien
  Pris från 564 USD
  Läs mer »
  Hotell Kangaroo Island Garden Cottages
  Kangaroo Island Seaview Motel
  Kangaroo Island, Australien
  Pris från 94 USD
  Läs mer »
  Hotell Kangaroo Island Seaview Motel
  Ocean Blue - Kangaroo Island Holiday House
  Kangaroo Island, Australien
  Pris från 558 USD
  Läs mer »
  Hotell Ocean Blue - Kangaroo Island Holiday House

  Klimat

  På sommaren, nov-mars, är det torrt och runt 30 grader. Mest grönska upplever man i september-oktober. Temperaturen ligger runt 15 grader under vintern och då är det också störst chans att se djur


      Tips från butiken!

  Se alla erbjudanden i butiken     Diskutera/fråga om
  Kangaroo Island

  Har du frågor om Kangaroo Island med tillhörande områden eller kanske vill du bara ge ett tips om detta ställe, förflytta dig då till forumet eller skriv nåt i kommentarboxen nedan.

  Kul att veta

 • År 1802 upptäcktes ön av en sjökapten vid namn Matthew Flinders. Hela besättningen var nära svältdöden och räddades av upptäckten av ön. De åt och provianterade med allt ön hade att erbjuda. Framför allt slaktades kängurus i stora mängder. Efter detta döptes ön till Kangaroo Island. •  

  Kontakt :: Om Oss :: Sidkarta :: Hotell :: Hostels :: Butiken
  Copyright © AUSTRALIENGUIDEN 1999-2019
   
  Lägg till sidan som startsidaLägg till sidan som FavoritKontakta oss på Australienguiden
  Online just nu: 166
  BOKA BILLIGA HOTELL!
  Boka och välj mellan 3000 Hostels och hotellrum i Australien! Snabbt & smidigt!
  Se Hotell i australien »
  Boka billiga hostels »

      Tips från butiken!

  Se alla erbjudanden i butiken   


  SE HIT! Passa på och köp din resehandbok till mycket lågt pris! Vi säljer nu ut Första Klass Reseguide, Berlitz och Lonely Planet till extremt låga priser. Skynda fynda!
  Se resehandböcker »

  Mer bra länktips!
  Återbetalning WH skatt »

  123bildelar.se - bildelar