Boka Billigt Boende | | | Forum | Tipsa 

Klimatet i Australien - Klimatzoner

Australien är ett enormt stort land som breder ut sig över en stor del av vårt jordklot. Därför har också australien olika typer av klimat och klimatzoner. I Vissa delar av landet liknar klimat det södra svenska klimatet med kyliga och regniga vintrar medan andra delar har tropiskt klimat med fuktig värme året om. Klimat och väder i Australien
Landets klimat influeras kraftigt av havsströmmar, inklusive El Niño, vilket skapar en periodisk torka och tropiska lågtryckssystem som skapar cykloner i norra Australien.
Större delen av Australien består av savann eller öken. Australien är världens torraste och plattaste bebodda kontinent, och har de äldsta och minst bördiga jordarna.
  Bara sydöstra och sydvästra hörnorna av kontinenten upplever ett tempererat klimat. Norra delen av landet, med ett tropiskt klimat, hyser regnskogar, skogar, gräsmarker och öken. Det stora barriärrevet, världens största korallrev, ligger inte långt från den nordöstra kusten och sträcker sig över 2 000 kilometer.


Klimat karta över australien klimatzoner 


Välj plats i scrollisten för aktuellt väder just nu
 

Kontakt :: Om Oss :: Sidkarta :: Hotell :: Hostels :: Butiken
Copyright © AUSTRALIENGUIDEN 1999-2019
 
Lägg till sidan som startsidaLägg till sidan som FavoritKontakta oss på Australienguiden
Online just nu: 165
BOKA BILLIGA HOTELL!
Boka och välj mellan 3000 Hostels och hotellrum i Australien! Snabbt & smidigt!
Se Hotell i australien »
Boka billiga hostels »


SE HIT! Passa på och köp din resehandbok till mycket lågt pris! Vi säljer nu ut Första Klass Reseguide, Berlitz och Lonely Planet till extremt låga priser. Skynda fynda!
Se resehandböcker »

Mer bra länktips!
Återbetalning WH skatt »123bildelar.se - bildelar