Boka Billigt Boende | | | Forum | Tipsa 

ReseArtiklar och Reseberättelser Australien

Skriv researtiklar och reseberättelse till Australien. Gör som många andra, skriv din egna artikel eller reseberättelse. Dela med dig av dina åsikter och erfarenheter. Skapa konto nedan och kom igång direkt!
Hem | Logga in | Skapa användare

Skapad 2016-05-17 12:28
Ändrad 2016-05-17 12:28
Kategori Guider
Område Australien
Läst ggr: 1084

Skicka artikeln till vän »
Artikelförfattare

Anv: Mats
Namn: Mats Oskarsson
Från: Lödöse
Antal Artiklar: 21
Läs mer om Författaren »
Förord - Beskrivning av artikeln
Jämfört med Europa så är vinets historia i Australien väldigt kort, ”bara” sådär 300 år. Precis som USA så har Australien också haft vissa problem med att övertyga Europa om att deras viner faktiskt är värda att tas på allvar.Lite om vinregionen Margaret River

Jämfört med Europa så är vinets historia i Australien väldigt kort, ”bara” sådär 300 år. Precis som USA så har Australien också haft vissa problem med att övertyga Europa om att deras viner faktiskt är värda att tas på allvar. Men numera höjer väl knappast någon på ögonbrynen om ett bra vin visar sig komma från Australien, och inte Italien eller Frankrike. De flesta som reser till Australien gör det kanske inte för att besöka dess vinregioner, men det finns flera som är värda att undersöka närmare

Liten men naggande god

Att säga vilket vindistrikt som är Australiens bästa ska man vara försiktig med, speciellt om det är australiensare närvarande. Men att säga att Margaret River i sydvästra Australien är en av de bästa är ändå tämligen riskfritt. Margaret River är beläget i sydvästra Australien, den lilla ”udden” som sticker ut där nere på en karta. Med sitt medelhavsklimat är Margaret River inte bara utmärkt för vinodling, utan också för besökare.

Margaret Rivers vinproduktion är inte stor, men kvalitetsnivån är hög. Främst är Margaret River känt för sina vita viner, exempelvis Leeuwin Estate Art Series Chardonnay, som brukar sägas vara Australiens bästa Chardonnay. Men det produceras också många bra röda viner i regionen (till exempel av just Leeuwin Estate).

Vindistriktet Margaret River är ett av de yngre i Australien, och länge trodde man inte att området lämpade sig för vinodling. Det var först på 1950-talet som man började komma på andra tankar, vilket gör att de flesta vingårdarna är rätt så unga. Det gör det än mer imponerande att man lyckats nå upp till den höga kvalitetsnivå som man har.

Vinresor

Det organiseras många vinresor i Margaret River, med halv- och heldagsturer, exempelvis av Margaret River Tours där man får tillfälle att besöka bland annat Vasse Felix, Leeuwin Estate och flera andra, och prova på vad de har att erbjuda. Men hos flera vingårdar i Margaret River går det också att boka besök med guidade turer och vinprovning på egen hand.

Att besöka vingårdar i Margaret River går också ofta utmärkt att kombinera med de många vandringsleder som finns i distriktet. Vandra till en vingård genom det spännande landskapet, kom fram till vingården och ät och prova på vin, och vandra sedan vidare. Det är definitivt ett av de mer spännande sätten att uppleva Margaret River på, och få ut det mesta av sitt besök.

Margaret River i Sverige

För dig som skulle vilja prova på Margaret River viner i Sverige så är det inte helt lätt. Vinproduktionen i regionen är inte så stor, och Systembolagets utbud begränsat, även om det går att få tag på en del via beställningssortimentet. Det bästa sättet att prova på de viner som Margaret River erbjuder är att helt enkelt åka dit – vilket gör att man samtidigt kan uppleva hela Margaret River och till och med besöka vingårdarna på plats. Boka din flygbiljett på till exempel flygresor.se som har resor till bra pris.Skicka artikeln till vän »

Glöm inte kommentera artikeln!

Alla blir glada för lite feedback på sina alster!

Namn
Kommentar

Fyll i koden

Skriv sifferkoden i fältet
 

Kontakt :: Om Oss :: Sidkarta :: Hotell :: Hostels :: Butiken
Copyright © AUSTRALIENGUIDEN 1999-2019
 
Lägg till sidan som startsidaLägg till sidan som FavoritKontakta oss på Australienguiden
Online just nu: 184
BOKA BILLIGA HOTELL!
Boka och välj mellan 3000 Hostels och hotellrum i Australien! Snabbt & smidigt!
Se Hotell i australien »
Boka billiga hostels »


SE HIT! Passa på och köp din resehandbok till mycket lågt pris! Vi säljer nu ut Första Klass Reseguide, Berlitz och Lonely Planet till extremt låga priser. Skynda fynda!
Se resehandböcker »

Mer bra länktips!
Återbetalning WH skatt »123bildelar.se - bildelar