Boka Billigt Boende | | | Forum | Tipsa 

ReseArtiklar och Reseberättelser Australien

Skriv researtiklar och reseberättelse till Australien. Gör som många andra, skriv din egna artikel eller reseberättelse. Dela med dig av dina åsikter och erfarenheter. Skapa konto nedan och kom igång direkt!
Hem | Logga in | Skapa användare

Skapad 2017-02-10 12:28
Ändrad 2017-02-10 12:28
Kategori Reseberättelser
Område Australien
Läst ggr: 922

Skicka artikeln till vän »
Artikelförfattare

Anv: Mats
Namn: Mats Oskarsson
Från: Lödöse
Antal Artiklar: 21
Läs mer om Författaren »
Förord - Beskrivning av artikeln
Hasardspel, dvs. spel för pengar i olika former är något som främst förknippas med män, då det traditionellt varit främst män som spelat dessa spel. Från början, när många av dessa spel utvecklades, var det till och med förbjudet för kvinnor att spela dem!<Kvinnors spelpreferenserKvinnors spelpreferenser
Hasardspel, dvs. spel för pengar i olika former är något som främst förknippas med män, då det traditionellt varit främst män som spelat dessa spel. Från början, när många av dessa spel utvecklades, var det till och med förbjudet för kvinnor att spela dem!
Så är det givetvis dock inte längre, utan numera kan även kvinnor spela hasardspel precis på samma vis som män i de flesta länder världen över, och det gör kvinnor också. Detta betyder dock inte att kvinnors spelpreferenser är de samma som mäns, utan istället finns det ganska stora skillnader kvinnors och män spelstilar emellan. Några av de mest betydande skillnaderna är bland annat:
Att kvinnor börjar spela dessa spel senare, dvs. när de är äldre än män
Den största gruppen bland kvinnor som spelar hasardspel är nämligen medelålders kvinnor, medan den största gruppen bland män är yngre män. Unga kvinnor spelar dock hasardspel i betydligt mindre omfattning än killarna, så det märks tydligt att detta med hasardspel är något som börjar locka kvinnor först senare, medan män redan vid 18 års ålder, då det blir lagligt för dem att spela dessa spel, vill testa på t.ex. poker och andra liknande spel.
Att kvinnor föredrar turbaserade spel i större utsträckning
Bland kvinnor är nämligen spel som slotsspel, bingo och skraplotter de mest populära hasardspelen, medan män tenderar att föredra sportbetting, poker och blackjack, dvs. mer skicklighetsbaserade spel. Dock gäller detta givetvis inte för alla kvinnor, för det finns kvinnor som spelar poker och slår vad på sportevenemang också, men de flesta kvinnor gör alltså inte det.


Att de flesta kvinnor spelar för pengar mer sällan och för mindre belopp

Till skillnad från män som ofta spelar mer regelbundet och för större belopp och även är mer benägna att bli så kallade high rollers, dvs. höra till gruppen som spelar för störst belopp på casinon som t.ex. unibet bonus. Detta betyder även i förlängningen att kvinnor löper mindre risk att bli spelberoende än män.
Att fler kvinnor än män spelar i ensamhet
Dvs. att de föredrar spel som innebär att de inte spelar mot andra spelare, som t.ex. slotsspel, som du kan testa här, medan män spelar poker, som spelas mot medspelare. Överraskande nog verkar det med andra ord som att sociala skäl till att spela dessa spel är viktigare för män än för kvinnor. De gamla bingohallarna, där merparten av dem som spelade bingo var kvinnor är med andra ord ett minne blott!
Män är även mer benägna att anordna spelkvällar, i stil med pokerkvällar, där de kan spela hasardspel tillsammans med sina vänner, medan kvinnor tenderar att inte göra detta i alls samma mån.
Att kvinnor föredrar spel där en del av intäkterna går till välgörande ändamål
Då de flesta kvinnor väljer dessa spel om denna möjlighet finns, medan män i större utsträckning anser att detta är en faktor som inte har så stor betydelse.

Skicka artikeln till vän »

Glöm inte kommentera artikeln!

Alla blir glada för lite feedback på sina alster!

Namn
Kommentar

Fyll i koden

Skriv sifferkoden i fältet
 

Kontakt :: Om Oss :: Sidkarta :: Hotell :: Hostels :: Butiken
Copyright © AUSTRALIENGUIDEN 1999-2019
 
Lägg till sidan som startsidaLägg till sidan som FavoritKontakta oss på Australienguiden
Online just nu: 182
BOKA BILLIGA HOTELL!
Boka och välj mellan 3000 Hostels och hotellrum i Australien! Snabbt & smidigt!
Se Hotell i australien »
Boka billiga hostels »


SE HIT! Passa på och köp din resehandbok till mycket lågt pris! Vi säljer nu ut Första Klass Reseguide, Berlitz och Lonely Planet till extremt låga priser. Skynda fynda!
Se resehandböcker »

Mer bra länktips!
Återbetalning WH skatt »

123bildelar.se - bildelar