Boka Billigt Boende | | | Forum | Tipsa 

ReseArtiklar och Reseberättelser Australien

Skriv researtiklar och reseberättelse till Australien. Gör som många andra, skriv din egna artikel eller reseberättelse. Dela med dig av dina åsikter och erfarenheter. Skapa konto nedan och kom igång direkt!
Hem | Logga in | Skapa användare

Skapad 2007-11-29 15:59
Ändrad 2008-01-07 12:29
Kategori Reseberättelser
Område Australien
Läst ggr: 3187

Skicka artikeln till vän »
Artikelförfattare

Anv: resesnubben
Namn:
Antal Artiklar: 2
Läs mer om Författaren »
Förord - Beskrivning av artikeln
Tips och erfarenheter för resan eller student livet i Soliga Perth AustralienStudera eller semestra i Perth AustralienI 3 år bodde jag och studerade i Perth Australien. Kanske 3 av de bästa åren i mitt liv (än så länge). Som student i Perth lever man lyxliv i jämförelse med att vara student i Sverige. Personligen bodde jag i en 4 rums villa tillsammans med en studiekamrat, som vi betalade 3000 kr för TILLSAMMANS. Vi hade väl inte världens finaste trädgård, och det var heltäckningsmatta i hela huset (utom köket och badrummet), men annars var det tipptopp med garage. 2km till campus och ca 7km till city. Jag hade även egen bil och bensinen kostar ca 8 kr litern. Som student vill man ju gärna festa en hel del och det är heller inte dyrt: en öl på uteställe ca 15 kr och en drink ca 30 kr.

 

Utelivet i Perth är allra bäst i Northbridge, där finns det mesta för alla smaker. I Northbridge finns även extremt mycket restauranger inom bara 4 kvarter och hela världens mat finns representerad. På många restauranger ser man en skylt med ”byo” vilket står för ”bring your own”. Detta betyder att man kan ta med sig sin egen alkohol till restaurangen och man betalar då endast en mindre ”kork” avgift för glas och servering.

Perth är världens mest isolerade stad och närmaste storstad ligger i ett annat land. Perth har flest soltimmar i hela Australien och på sommaren kan man planera strandbesök veckor i förväg (solen skiner jämt).

 

Några bra tips på saker man kan göra i Perth:

 

Monday double på Luna Palace Cinemas i Leederville. En jättefin gammal biograf med soffliknande sittplatser, och gudomligt god strutglas. Här kan man varje måndag vid 19.30 gå på bio och se två filmer till priset av 1.

 

Djuphavsfiske med chans att få väldigt annorlunda fångst så som små hajar och annat. Blir man lätt sjösjuk så ska man nog stå över eller se till att man har tagit ordentligt med sjösjuketabletter innan avfärd.

 

AQWA - The Aquarium of Western Australia” där man ställer sig på ett rullband som förflyttar en framåt genom ett jätteakvarium och man får möjlighet att se fiskarna både underifrån och från sidorna. Se till att vara där när de matar hajarna.

 

Vingårdarna i Swan Valley med provsmakning av både mat, vin och choklad. Här hittar man även ett tyskt ölbryggeri med tysk mat och egen öl.. Supertips.

 

För stans bästa utsikt och kanske en picknick ska man bege sig till Kingspark. Här får man se staden Perth i vykortsperspektiv.

 

Vill man ha en avskild strand att sola på, så är Rottnest Island att rekommendera. Det är en liten ö utan bilar och stadsljud där man kan hyra cyklar och urforska ön. Här finns det gott om stränder och det är lätt att hitta en alldeles egen paradis strand.

Bra hjälp om man vill studera i Australien

 

Att studera i Australien är verkligen att rekomendera och det är faktiskt inte så krångligt att bli student i världens bästa land. Jag rekomenderar att gå via en kostnadsfri organisation som CIS (center for international studies) eller Kilroyeducation.

Här kan man få kostandsfri hälp med allt det praktiska i ansökningsprocessen som ansökan, språkprov, visum, försäkringar, boende och stipendier. Du kan även få hjälp med betygsöversättningar mot en viss kostnad.

Skicka artikeln till vän »

Glöm inte kommentera artikeln!

Alla blir glada för lite feedback på sina alster!

Namn
Kommentar

Fyll i koden

Skriv sifferkoden i fältet


Kommentarer som skrivits till artikeln


Max Jamieson Hej!
ar sjalv i Perth nu och skulle vilja fa lite tips om hur man gor om man vill studera och om man kan fa studiemedel och sant fran svergie. lite allman info alltsa.
min mail ar: max_jamieson@hotmail.com

tack pa forhand
Resesnubben Hej igen,
studera i Australien:
Enklast är att gå via en organisation som CIS --> http://www.cis.nu eller kilroyeducation --> http://www.kilroyeducation.se/
Där kan du kostnadsfritt få hjälp med:
betygsöversättningar och information om språktest, studiemedel, stipendier, visum och boende samt allt annat du behöver tänka på för att plugga utomlands.
Liselott Jadu pojk! Det har nog varit kul! Själv är jag en flicka !
Börje Försäter Verkar väldigt vederhäftig-har bara besökt perth som turist och älslöade staden direkt.
Inga-stina thdwall här finns mycket att läsa 

Kontakt :: Om Oss :: Sidkarta :: Hotell :: Hostels :: Butiken
Copyright © AUSTRALIENGUIDEN 1999-2019
 
Lägg till sidan som startsidaLägg till sidan som FavoritKontakta oss på Australienguiden
Online just nu: 182
BOKA BILLIGA HOTELL!
Boka och välj mellan 3000 Hostels och hotellrum i Australien! Snabbt & smidigt!
Se Hotell i australien »
Boka billiga hostels »


SE HIT! Passa på och köp din resehandbok till mycket lågt pris! Vi säljer nu ut Första Klass Reseguide, Berlitz och Lonely Planet till extremt låga priser. Skynda fynda!
Se resehandböcker »

Mer bra länktips!
Återbetalning WH skatt »

123bildelar.se - bildelar