Boka Billigt Boende | | | Forum | Tipsa 

ReseArtiklar och Reseberättelser Australien

Skriv researtiklar och reseberättelse till Australien. Gör som många andra, skriv din egna artikel eller reseberättelse. Dela med dig av dina åsikter och erfarenheter. Skapa konto nedan och kom igång direkt!
Hem | Logga in | Skapa användare

Skapad 2008-01-02 18:45
Ändrad 2008-01-02 18:45
Kategori Information & fakta
Område Australien
Läst ggr: 4763

Skicka artikeln till vän »
Artikelförfattare

Anv: Macke
Namn: Markus Larsson
Från: Malmö
Antal Artiklar: 2
Läs mer om Författaren »
Förord - Beskrivning av artikeln
Drömmer du om att resa till Australien och jobba? Planerar du att skaffa Working Holiday VISA och dra iväg? Kan du tänka dig att ta jobb som fruktplockare för att dryga ut kassan? Då ska du läsa nedanstående artikel hämtad från Australienguidens forum och signaturen deew.Jobba och plocka frukt i AustralienJobba och plocka frukt i Australien

Att plocka frukt i australien ger extra pengar, beroende på hur mkt man är villig att kämpa och slita på dagarna så kan de ge väldigt bra med pengar tillomed. jag har plockat de flesta frukterna som finns under det år jag var där.

kan rekommendera att hitta en farm där man kan jobba svart. jobbade i carnarvon på västkusten i 2 mån. och slutade med att jag åkte därifrån med en extra 30 tusen på fickan. not too bad. Plocka frukt i Australienatt få timlön är OK, men jobba ej för under 16 dollar/h (medtanke på att de drar skatt och att man ej alltid jobbar 8h dagar så tjänar de inte på att tjäna mindre). jag skulle säga att igenomsnitt tjänade vi minst 100 dollar omdagen på alla ställen vi jobbade.

Ring ALLTID först och hör vad det är för ställe. man kan hamna hos oseriösa folk som tar så många backpackers som möjligt att plocka deras frukt att de finns för mkt folk på ett ställe som endast kräver ett fåtal persone. inte så kul, inga pengar lixom. harvestline hjälpte inte mig så mkt men de kunde iaf tipsa om vart de var säsong eller när säsongen för en frukt skulle börja. sen är de bara att ta telefonkatalogen o ringa direkt till farmer. de uppskattar det själva oxå, enligt några vi arbetade hos.

....plus att de drar 13% skatt vid fruktplockning, även om de flesta drar dryga 30%. men oroa er inte, de pengar får ni tillbaka om ni ansöker om de när ni lämnat landet. jag valde att gå via taxback.com och fick en extra 6tusen när jag kommit hem. smidigt och tacksamt 

Jobba i australienDjur och insekter är inte så många ute på olika farmer eller plantage, dels pga. att det är ständig rörelse med traktorer osv. men även för att de är sprejade med så mkt insektsmedel att de flesta insekter dött. vi fick turen att plocka äpplen (per bucket) bland massa redbacks. stressande och inte kul.

Det är en upplevelse att plocka frukt. seriöst, pallar man inte med "riktiga" jobb och ändå bara är gå genomresa o vill se så mkt som möjligt gör de inget att man plockar frukt två veckor här eller en månad där.

good luck
Smile

/deew

Skicka artikeln till vän »

Glöm inte kommentera artikeln!

Alla blir glada för lite feedback på sina alster!

Namn
Kommentar

Fyll i koden

Skriv sifferkoden i fältet


Kommentarer som skrivits till artikeln


Malin Superbra, precis vad jag letade efter. Frågan är dock hur tungt jobbet är
Anna & Sara Låter som ett perfekt jobb tycker vi!:) Hur länge var du i Australien allt som allt? Hur gjorde du med visum? Du får gärna mejla till oss istället: hej_love89@hotmail.com
madan låter jätte intressant! vi skulle vilja ha mer info om detta? så om du skulle kunna berätta mer om hur du gick till väga? =) ciao
Viktor Tack för en alldeles magnifik artikel i mina ögon! har varit lite intresserad av just fruktplockningen när det kommer till ämnet ''jobb i australien''. Det verkar mycket givnde som du beskriver det och det låter som man kan finansiera sitt resande rätt bra ^^
Elin Super att antligen hitta en artikel om att plocka frukt. Jag och min van funderar pa att dra till Coffs Harbour snart. Vad sager du om det? Skulle vara valdigt snalltom du mailade och beratta lite mer om hur du gick tillvaga nar du ringde till farmerna. Var hittade du en telefonkatalog? kellritu@hotmail.com om du kanner for det. Tack!!
peddot mycket peppande läsning! tack deew:D
Rebecka Det låter helt super :) tack för en peppande läsning nu när det stora äventyret snart är här ;) Tack Deew! 

Kontakt :: Om Oss :: Sidkarta :: Hotell :: Hostels :: Butiken
Copyright © AUSTRALIENGUIDEN 1999-2019
 
Lägg till sidan som startsidaLägg till sidan som FavoritKontakta oss på Australienguiden
Online just nu: 174
BOKA BILLIGA HOTELL!
Boka och välj mellan 3000 Hostels och hotellrum i Australien! Snabbt & smidigt!
Se Hotell i australien »
Boka billiga hostels »


SE HIT! Passa på och köp din resehandbok till mycket lågt pris! Vi säljer nu ut Första Klass Reseguide, Berlitz och Lonely Planet till extremt låga priser. Skynda fynda!
Se resehandböcker »

Mer bra länktips!
Återbetalning WH skatt »

123bildelar.se - bildelar