Boka Billigt Boende | | | Forum | Tipsa 
Sydney

Sydney är ett måste att besöka. En ren trevlig stad med massor av kultur dels från gamla Australien och dels från övriga världen. Bilden till höger är tagen i Botanical Garden med Sydney Tower i bakgrunden
Botanical Garden Sydney

Massor av fina badstränder finns, bl.a. Manly Beach och berömda Bondi Beach. Till dessa åker du lämpligast med båt ifrån operan. Ett superbra boende med fantastisk utsikt är Bondi Beachhouse

Strax intill operan ligger Circular Quay med sitt segelbåtsmuseum, en jagare från 2:a världskriget, tivoli och innecentrum. Här är perfekt att bara strosa runt. Härifrån går också många färjor till närbelägna delar av Sydney.
Circular Quay

För den som gillar nattklubbar (av ALLA sorter) skall ta sig till Kings cross. Detta är en lång gågata som förvandlas från souvernir butiker till"partygata" på kvällen. Bra Boende Kings Cross hittar du här

Hard Rock café ligger på gångavstånd från Kings cross och serverar världens godaste hamburgertallrik. Pröva den! Mer uteliv finns i ett område nere vid hamnen. Hoppa in i en taxi och åk dit framåt 8-9 på kvällen. Mycket trevlig gågata vid småbåtshamnen, kantade av små pubar och krogar. En öl kostar inte mer än 5A$ ute på krogarna.

Sydney är också känt för sina fina fyrverkerishower vid nyår. De anses av många vara den bästa fyrverkeri showen på vårt klot.

Sydney är som sagt en ren fin stad med massor av berömda platser och byggnader. Många av de riktigt gamla byggnaderna är gjorda av sandsten. Det som utmärker sig direkt när man anländer Sydney från sverige är stämningen på pubarna. Folk pratar med varandra och har roligt. Dessutom kostar det inte skjortan att köpa en öl. Överallt finns jättegoda matresturanger. Beteckningen BYO betyder "bring your own", dvs ta med eget vin/öl till resturangen de kyler ned det när du anländer. Kyparen tar 2A$ för att korka upp din vinflaska. Alkohol är mycket billigare i sk "bottleshops" än på resturangen.
Det finns en jätte trevligt promenadstråk längs med vattnet hela vägen bort till operahuset. Vänster i bild. Precis till höger om denna bild ligger operan.20 mil utanför Sydney ligger Blue Mountains. Det är väl värt att åka dit och titta om man gillar storslagna naturscener. Bergsmassiven skall tydligen bli blåa vid skymning, säger dom. Här finns jättefina vandringsleder. Området är en stor nationalpark som heter Blue Mountain Nationalpark och har fortfarande flera outforskade områden. Man har valt att bara bygga vägar och utsiktsplatser i en liten del av parken. Vid den lilla staden Katoomba hittar man världsberömda "three sisters". Här går vägen ända fram till en storslagen utsiktsplats. Katoomba nås antingen med bil eller tåg. Tåget avgår från Sydney central station varje timme och kostar 12A$. En bit ifrån katoomba ligger Wenthworth falls som är ett vackert vattenfall.
Staden Katoomba med ca 17000 invånare.är en mysig liten stad som ligger i bergen, med mängder av cafeér längs gatorna. Området är defenitivt värt ett besök och vi på Australienguiden tilllhandahåller massor av prisvärda boenden i Blue Mountains, se här
Staden Katoomba
På bilden ses de berömda systrarna i skymning, "three sisters". Dessa ligger relativt nära Katoomba. Sydväst om Katoomba ligger Jenolean Caves. Detta är en riktigt vacker kalkstensgrotta. Väl värt ett besök. Det finns många sk turer till Blue Mountain Nationalpark, med fokusering på olika saker, som man kan köpa ifrån Sydney. Ett bra alternativ om man har ont om tid
 
Sydney i Australien

Snabbfakta
Delstat: New South Wales
Transport hit: Buss, bil, båt
Säsong: året runt
Befolkning: 3.5 miljoner
Klimat och väder i Sydney »
Se karta över Sydney »
Flygfoto över Sydney »
Satellitbild Sydney Opera »
Satellitbild Bondi Beach »


Boende i Sydney

Söker du billigt boende som backpacker i Sydney? Boka snabbt och smidigt direkt online med oss
Se alla hostels i Sydney »

Vill du hellre bo på hotell så har vi massor av hotell i Sydney. Boka snabbt och smidigt direkt online!
Se alla hotell i Sydney »
Boende vid Bondi Beach »
Boende Circular Quay »
Boende vid Darling Harbour »
Boende vid Kings Cross »
Boende vid Manly Beach »
Boende vid Sydney City »


Tips Och Varningar

 • Är du i Australien över nyår se till att planera in så du inte missar fyrverkerierna i Sydney. Staden anses vara bäst i världen på det.

 • Ta en tur med nån av båtarna från hamnen. Det kan vara lite turistigt men hamnen är mycket fin och har en intressant historia.

 • Ta båten till Manley Beach om det blir varmt. En kanonstrand!


 • Sydney Sevärdheter

 • Ett besök på Taronga Parks zoo bjuder dels på djurupplevelser men också en fantastisk utsikt över Port Jacksson hamnen. Djurparken nås med färja från Circular Quay

 • Flygplatsen Botany Bay ligger strax söder om staden. Här finns en av fyra stora nationalparker som alla ligger förhållandevis nära Sydney

 • Sydney har också en jättefin kinesisk trädgård som är belägen vid Darling Harbour. Här ligger också Sydney Aquarium som låter en titta på bl.a. hajar genom långa tunnlar under vattnet.

 • För den som är intresserad om aborigernas historia kan ta monorailen till Natural Aboriginal Culture Centre.

 • Sydney Tower bjuder på en enastående utsikt över staden. Cafeteria och resturang finns högst upp. Fast det är dyrt att äta där. Entrén kostar bara ca 14AUD


 • Hotell rekommendationer

  Chatswood Inn
  Sydney, Australien
  Pris från 247 USD
  Läs mer »
  Hotell Chatswood Inn
  Kings Cross Backpackers
  Sydney, Australien
  Pris från 68 USD
  Läs mer »
  Hotell Kings Cross Backpackers
  Sinclairs Hostel and Apartments
  Sydney, Australien
  Pris från 83 USD
  Läs mer »
  Hotell Sinclairs Hostel and Apartments
  Watsons Bay Boutique Hotel
  Sydney, Australien
  Pris från 207 USD
  Läs mer »
  Hotell Watsons Bay Boutique Hotel

  Klimatet i Sydney

  Sydney har milt och fint klimat året runt. Sommartid, december till februari ligger temperaturerna kring 25 grader. Vintertid, juni till september, kring 12 grader. I februari är luftfuktigheten ofta hög vilket kan göra det varmt och klibbigt inne i stan.


      Tips från butiken!

  Se alla erbjudanden i butiken     Interaktiv karta över Sydney

  Följ med på en fantastiskt färd genom Sydney via en interaktiv online karta. Se Sydney uppifrån via satellit eller ur ett terrängperspektiv, du väljer själv vy.
  Gå till Sydney kartan »

  Diskutera och fråga om Sydney

  Har du frågor om Sydney eller kanske vill du bara ge ett tips om denna fantastiska stad, förflytta dig då till forumet.

  Kul att veta

 • Visste ni att en dansk ritade operan och att takplattorna kommer från Höganäs i Sverige.

 • Varför är inte Sydney Australiens huvudstad??? Jo, Melbourne och Sydney kunde inte komma överens vilken stad som skulle bli ärad till huvudstad, så man byggde helt enkelt en ny stad, Canberra. Läs mer om Canberra här »

 • Till ytan är Sydney större än London.

 • Passa på att åka upp i Sydney Tower. Det kostar ca 14 A$.


  Bondi Beach
  Bondi Beach utanför Sydney

  Söker du superbilligt boende (vandrarhem eller hostel) i Australien Sydney så rekommenderar vi även Bokavandrarhem.com
  Boka vandrarhem i Sydney »

  Vietnam Hotell & Guide


   

  Kontakt :: Om Oss :: Sidkarta :: Hotell :: Hostels :: Butiken
  Copyright © AUSTRALIENGUIDEN 1999-2019
   
  Lägg till sidan som startsidaLägg till sidan som FavoritKontakta oss på Australienguiden
  Online just nu: 111
  BOKA BILLIGA HOTELL!
  Boka och välj mellan 3000 Hostels och hotellrum i Australien! Snabbt & smidigt!
  Se Hotell i australien »
  Boka billiga hostels »

      Tips från butiken!

  Se alla erbjudanden i butiken   


  SE HIT! Passa på och köp din resehandbok till mycket lågt pris! Vi säljer nu ut Första Klass Reseguide, Berlitz och Lonely Planet till extremt låga priser. Skynda fynda!
  Se resehandböcker »

  Mer bra länktips!
  Återbetalning WH skatt »  123bildelar.se - bildelar