Boka Billigt Boende | | | Forum | Tipsa 
Tanken med denna sida är att den skall ge lite turistinformation och tips till den blivande australienresenären. Tycker du att det saknas nåt här, eller hittar du nåt som är felaktigt, så kontakta oss gärna.

Sök och boka Flygstol till Australien

Hitta billig flygstol
Det kanske bästa (och smartaste/billigaste) sättet att ta sin familj till Australien är med s.k. flygstol vilket alla de stora aktörerna erbjuder till varierande priser. Frågan är vem som för tillfället har de förmånligaste priserna.

Boka hotell själv
Köper du en flygstol så bokar du med fördel hotell eller hostel själv i Australien. Detta är betydligt enklare och smidigare än vad många tror och folk har i regel inte upptäckt att de sparar tusenlappar på att boka själv. Du kan då välja och vraka över allt ifrån medelklass till lyxigare boenden till fantastiskt bra priser, s.k. sista minuten priser. Du hittar både hostel- (budgetboende) och hotellbokningsavdelning här på Australienguiden som tydligt visar rekommendationer, recensioner och kartor var hotellen ligger. De som reser till Australien med flygstol och som bokar hotellen själv får i regel en rikare och trevligare upplevelse i Australien. Många väljer att boka ca 4-5 nätter på olika hotell/platser för att variera sig och se mer av landet. Att boka hotell är mycket smidigt och inte alls något krångel. Att ta sig till olika platser i Australien är också enkelt då kommunikationerna fungerar mycket bra och är väl utbyggda. Räkna med helt andra hotellpriser om du bokar själv via oss än om du går via researrangör.

Gå till Hotellbokningen för Australien
Gå till Hostelbokningen för Australien (budgetboende)

Reskassan till Australien

En del föredrar resecheckar andra växlar redan i sverige stora summor pengar och tar med sig ner. Personligen tycker jag VISA kort är det enda och bästa alternativet. Det kostar visserligen ca 30 kr i uttagsavgift varje gång man tar ut pengar men kursen är i gengäld mycket bättre. Rånrisken är inte större än i sverige. Skaffa ett konto hos Skandiabanken så slipper du uttagsvgiften utomlands (ca 30kr/uttag) som de flesta andra banker tar. För aktuell kurs, kolla här.


Guideboken - resans bäste vän

Glöm inte att investera i en bra reseguidebok. Det skall vara en som även innehåller detaljrik fakta om de små ställena. Kommer du till nån liten håla så skall det stå var man kan bo och till vilka priser samt bästa ställena. Även tips, fakta, mat och sevärdheter skall stå med. ETt bra val är den svensk språkiga Första klass reseguide eller Engelska Lonely Planet.

Besök butiken och se guiderna »

Tullbestämmelser i Australien

Det finns strikta lagar och restrriktioner angående införande av droger, steroider, vapen, fridlysta djur och vissa andra produkter. Det finns ingen gräns för kur mycket kontanter som får föras in eller ut ur landet, men belopp över 5000$ måste deklareras. Det gäller även hårda restriktioner för mat, frukt, äggprodukter, grönsaker, växter och växtprodukter. Det råder karantän på upp till 6 månader för alla inhemska djur.


Körkort/Bilkörning Australien

Det krävs internationellt körkort för att få framföra fordon i Australien. Detta kostar 300kr för dem som inte är medlemmar i Motormännen och 200kr för medlemmar.
Tel: 020-21 11 11, E-mail: service@motormannen.se
En del påstår att så länge man bara stannar i tre månader på sitt visum så behövs inget int. körkort. Ring motormännen för besked.
Man kör på vänster sida av vägen och ratten sitter på den högra sidan av bilen. Hastighetsbegränsningarna är 60 km/h i städer och mellan 100 och 110 km/h på landsvägar och motorvägar. Hårda lagar gäller för rattonykterhet och alla i bilen måste ha säkerhetsbälte på sig. Hyrbilar är tillgängliga på större flygplatser, tågstationer, städer, förorter och resmål. De flesta internationella bensinföretag finns i Australien och bensinen kostar ca 5 kr litern (ca 90 cents)


Lokaltrafik och Taxi

När det gäller kommunala färdmedel erbjuder Australien många alternativ, varav tåg, bussar, spårvagnar och färjor är några av dem. Metropoler är indelade i olika zoner, varefter priset beror på till vilken zon och hur länge du ska åka. Taxi finns på de flesta ställen. Priset är dels en fast avgift och sedan en avgift per kilometer. Taxichaufförer förväntar sig inte dricks.


Arbetstillstånd, Arbeta i Australien

GoXplore.se hjälper dig smidigt att få arbetstillstånd och konkreta tips om vart och hur du ska göra för att kunna arbeta vissa perioder under din vistelse.


I australien reser många svenska backpackers runt och arbetar som tex fruktplockare för att finansiera resandet i landet. Det finns ofta möjlighet att jobba i alla delstaterna. Numera får man om man är mellan 18-31 år arbeta i 12 månader i landet utan vidare. Work & Travel Company ger tips var jobben finns och hjälper ungdomar mellan 18-30 med arbetsvisum.
     
Välja Packning

Klädsel beror mycket på vart man skall åka i landet. Det kan t.ex. bli kallt i öknen på kvällarna när solen gått ner. Minst ett par långbyxor är att rekomendera. Glöm heller inte sänglinnen. Detta brukar i regel inte ingå på backpackerställena. Filt, kudde och madrass är det som ingår. Ta inte med för mycket kläder eftersom det ofta finns möjlighet att tvätta på backpackerställena. Se till att ha en ryggsäck som är skön att bära på och låt inte din packning väga mer än 20 kg eftersom det kan bli problem på flygplatserna då. Andra viktiga saker kan vara: pass, kamera, keps (solskyddshatt), sköna vandrarsandaler, mag och huvudvärks tabletter. Kolla in vår packningssida för att vara säker på att inte glömma något

Den så viktiga snusfrågan...

Den tillåtna mängden snus att ta in i Australien är f.n. 250 gram. Vill man ta in större kvantiteter måste man ha ett skriftligt godkännande från Department of Treasury. Faxblanketter finns att tillgå från ambassaden. Tullbestämmelser finns på www.customs.gov.au. Hur gör man då för att få tag i snus väl på plats, tex. vid längre vistelse? Knepen är många. Ställ din fråga i forumet eller sök där så finner du kanske svar.
Till länksidan »

Tidszoner i Australien

De största delarna av Australien är 2-3 timmar före Asien, 9-10 timmar före Europa och 16-20 timmar före den amerikanska kontinenten. Det finns 3 st tidszoner i Australien; Eastern Standard Time(EST) som gäller i New South Wales, Australian Capital Territory, Victoria, Tasmania och Queensland; Central Standard Time(CST) i South Australia och Northern Territory; och Western Standard Time(WST) som gäller i Western Australia. CST är en halvtimme efter EST, medan WST är tre timmar efter EST.


Flygbolag och flygrutter

Ansett Australia, Qantas och fler än 40 andra internationella flygbolag har regelbundna flygningar till Australien. Sydney är den vanligaste destinationen, men de flesta asiatiska bolagen flyger också direkt till Brisbane, Cairns, Darwin och Perth. De flesta europeiska bolag flyger oftast till Sydney, med vidare inrikes anknytningar till de större städerna.


På restaurangen i Australien

Det finns alla olika slags restauranger. Det finns etniska restauranger som erbjuder maträtter från hela världen, men även caféer, pubar och bistros blandat en mängd snabbmatskedjor. Australiskt vin är ofta av god kvalitet och billigt. Många restauranger erjuder dig BYO ("bring your own"), vilket betyder att man kan ta med sig sitt eget vin eller öl. Dricks kan man ge om man känner sig riktigt nöjd med maten. Ungefär som i sverige.


Boende i Australien

Hur gör man då för att skaffa boende i Australien? Man kan säga att det finns 2 typer av boende i australien, hotell eller vandrarhem, precis som i sverige. Den stora skillnaden är väl mer hur man benämner vandrarhem. I folkmun säger man "hostels" även på svenska då det rör sig om budget boende där sängar ofta är placerade i sovrum med 2-10 sängar. Ofta våningssängar. Detta är alltså s.k. "backpackerboende". Att resa som backpacker är inte enbart för unga, det är också äldre som gör det. Man lär alltid känna andra på backpackerstället och man delar ofta kök och toalett med andra. Här är det alltid en gemenskap mellan folk från olika nationaliteter i gemensamhetsutrymmena. Allt är anspråkslöst och man kan vara sig själv. Ofta grillar man och dricker lite gott vin eller kanske en öl tillsammans på kvällen.

Australienguiden har idag sveriges bästa och största bokningsmotor för hostels i australien. Man bokar på några sekunder, betalar bara deposition på 10% och resten vid ankomst. Bokningsmotorn och bokandet görs med fördel inte bara innan resan utan framförallt under resans gång. Tänk på att det alltid är mellan 20-50% billigare att boka via oss än direkt över disk på plats.
Gå till bokningen för hostels »
Jag vill veta mer, gå till FAQ »


Den andra modellen att ordna boende är givetvis att boka hotell i Australien. Hotellboendet har högre standard och kostar därför lite mer. Det är däremot betydligt billigare att boka hotell i Australien än här hemma i svedala. När man bokar så bokar man alltid/ofta dubbelrum och man betalar för rummet, inte per person och sängplats som det är i sverige. Som specialister på Australien har vi en väl utvecklad hotellbokningsservice i samarbete med Agoda som är världsledande på hotellbokning runt om i världen. Precis som för hostel bokning så är det alltid betydligt billigare att boka hotell via vår bokningstjänst än att boka direkt över disk på plats. Det kan skilja upp till 70-80% billigare på priset, dock aldrig mindre än 30% billigare. Det har att göra med att de som är anslutna till agodas databas konkurrerar med många andra och priserna sänks. Dessutom så lägger många hotell ut s.k. "sista minuten boende" som blir bokningsbara via vår bokningsmotor. Sista minuten priser är dumpade priser som ligger ute 1-2 veckor innan man ska checka in. Den som vill spara pengar och ändå bo flott samt är lite kall, kan enkelt boka sista minuten boende online med oss. Läs mer på hotellbokningen.
Gå till hotell bokningen för Australien »
Jag vill veta mer, gå till FAQ »


Elektricitet i Australien

Elen är på 240/250 volt AC 50Hz.Dvs samma som hemma, men kontakterna har tre st piggar istället för två, vilket gör att man behöver en adapter. Adapters är lätt att få tag i Australien.


Vaccination för Australien

Inför resan bör du kontrollera ditt grundskydd, det vill säga att du är vaccinerad mot difteri, stelkramp och polio. Även vaccinskyddet mot mässling, påssjuka, röda hund, kikhosta och Haemofilus influenzae typ b (Hib) bör ses över, framförallt när det gäller barn. Vaccinering mot samtliga dessa sjukdomar ingår i barnvaccinationsprogrammet. Hör med din vårdcentral om du känner dig osäker. För dagsaktuell information om vad som gäller för australien i vaccinationsskydd bör du besöka www.resemedicin.com. Klicka dig fram till Australien och läs noga. 

Kontakt :: Om Oss :: Sidkarta :: Hotell :: Hostels :: Butiken
Copyright © AUSTRALIENGUIDEN 1999-2019
 
Lägg till sidan som startsidaLägg till sidan som FavoritKontakta oss på Australienguiden
Online just nu: 96
BOKA BILLIGA HOTELL!
Boka och välj mellan 3000 Hostels och hotellrum i Australien! Snabbt & smidigt!
Se Hotell i australien »
Boka billiga hostels »


SE HIT! Passa på och köp din resehandbok till mycket lågt pris! Vi säljer nu ut Första Klass Reseguide, Berlitz och Lonely Planet till extremt låga priser. Skynda fynda!
Se resehandböcker »

Mer bra länktips!
Återbetalning WH skatt »

123bildelar.se - bildelar