Boka Billigt Boende | | | Forum | Tipsa 
Här finner du information om visum och försäkringar till australien samt viktiga adresser att lägga på minnet. Tycker du att det saknas nåt här, eller hittar du nåt som är felaktigt, så kontakta oss gärna.

Visum till Australien

Hur skaffar jag Visum till Australien?
Ett vanligt och enkelt sätt är att vända sig online till Auvisa.org och skaffa sitt visum. En annan vanlig kanal är att vända sig online till www.eta.immi.gov.au . Många väljer också att gå via en specialiserad organisation som hjälper till med allehanda saker inför australien resan. Exempel på sådana sajter är Goxplore.se. Här kan du också ansöka om visum online. Inte så många väljer att gå via ambassaden per vanligt brev längre. Det tar både längre tid och är omständigare.


Turistvisum för mindre än 3 mån
Förmodligen ett av de vanligaste för resenärer till Australien som inte har för avsikt att arbeta eller studera under sin vistelse.

Studentvisum
Studentvisum kan ambassaden i Berlin hjälpa dig med. Ambassaden i Stockholm utfärdar inga studentvisum längre, utan det är ambassaden i Berlin som utfärdar visum numera (bl.a. studentvisum). Mer information om att studera i Austeralien finns att få på Studera.nu.

Working Holiday Visum
För att, som svensk medborgare, stanna upp till ett år och samtidigt kunna arbeta kan ett "Working Holiday Visa" erhållas. Du får dock inte ha fyllt 31år. De australiensiska myndigheterna ställer också krav på dig att du har med dig minst 25000:- när du anländer landet på Working Holiday- visum. Läs vad Eric skrev i Australienguidens forum för ett tag sen:

Working Holiday Visum kan man ansöka direkt online via internet, 5 timmar efter vi hade fyllt i allt fick jag bekräftelse via e-mail att det var klart. MYCKET smidigare än att skicak in pass, kontoutdrag mm till ambassaden. visumet gäller i 12 mån från det du åker in i australien, och det ska du göra inom 12 månader från det du sökte.


Övrig information
Visumet skaffar du lätt själv direkt via internet på någon av länkarna nedan!

Visum länkar
Här skaffar du ditt visum.
www.eta.immi.gov.au
Goxplore.se

Australiens ambassad i Stockholm (utfärdar ej visum)
www.austemb.se

Australiens ambassad i Berlin (utfärdar visum)
Australiens ambassad i Berlin


     
Reseförsäkring för Australien

I din hemförsäkring brukar 45 dagars utomlandsvistelse ingå. Ska du ut på större äventyr krävs lite mer. Hemförsäkringen täcker dessutom inte allt som krävs vid en längre resa.

Ett bra alternativ för dig som ska resa lite längre tid och/eller funderar på att jobba extra under resan, kan vända sig till GoXplore. Försäkringen är heltäckande och perfekt anpassad för den som vill upptäcka världen.

GoXplore är alltså också perfekt för dig som vill kombinera resan med arbete eftersom det är inkluderat i försäkringsskyddet. Ring och kolla med dom.

GoXplore reseförsäkringar
Telefon nr: 042-179520
GoXplore reseförsäkring


Viktiga Adresser i Australien

Fullständig address och telefonnummer till svenska ambassaden i Canberra och till svenska konsulat runt om i Australien kan vara bra att ha med sig ner.

Svenska Konsulat i Australien »

Sveriges Ambassad i Canberra »


    Tips från butiken!

Se alla erbjudanden i butiken   
 

Kontakt :: Om Oss :: Sidkarta :: Hotell :: Hostels :: Butiken
Copyright © AUSTRALIENGUIDEN 1999-2019
 
Lägg till sidan som startsidaLägg till sidan som FavoritKontakta oss på Australienguiden
Online just nu: 96
BOKA BILLIGA HOTELL!
Boka och välj mellan 3000 Hostels och hotellrum i Australien! Snabbt & smidigt!
Se Hotell i australien »
Boka billiga hostels »


SE HIT! Passa på och köp din resehandbok till mycket lågt pris! Vi säljer nu ut Första Klass Reseguide, Berlitz och Lonely Planet till extremt låga priser. Skynda fynda!
Se resehandböcker »

Mer bra länktips!
Återbetalning WH skatt »

123bildelar.se - bildelar