Australien: Visum och försäkringar

Här finner du information om visum och försäkringar till Australien samt viktiga adresser att lägga på minnet. Tycker du att det saknas nåt här, eller hittar du nåt som är felaktigt, så kontakta oss gärna.

Visum till Australien

Hur skaffar jag Visum till Australien?

Ett vanligt och enkelt sätt är att vända sig online till Auvisa.org och skaffa sitt visum. Många väljer också att gå via en specialiserad organisation som hjälper till med allehanda saker inför Australienresan. Exempel på sådana sajter är Goxplore.se. Här kan du också ansöka om visum online. Inte så många väljer att gå via ambassaden per vanligt brev längre. Det tar både längre tid och är omständligare.

Turistvisum för mindre än 3 mån

Förmodligen ett av de vanligaste för resenärer till Australien som inte har för avsikt att arbeta eller studera under sin vistelse.

Studentvisum

Studentvisum kan ambassaden i Berlin hjälpa dig med. Ambassaden i Stockholm utfärdar inga studentvisum längre, utan det är ambassaden i Berlin som utfärdar visum numera (bland annat studentvisum).

Working Holiday Visum

För att, som svensk medborgare, stanna upp till ett år och samtidigt kunna arbeta kan ett ”Working Holiday Visa” erhållas. Du får dock inte ha fyllt 31år. De australiensiska myndigheterna ställer också krav på dig att du har med dig minst 25000:- när du anländer till landet på Working Holiday visum.

  • Visumet skaffar du lätt själv direkt via internet.
  • Australiens ambassad i Stockholm (utfärdar ej visum).
  • Australiens ambassad i Berlin (utfärdar visum).

Reseförsäkring för Australien

I din hemförsäkring brukar 45 dagars utomlandsvistelse ingå. Ska du ut på längre äventyr krävs lite mer. Hemförsäkringen täcker dessutom inte allt som krävs vid en längre resa.

Ett bra alternativ för dig som ska resa lite längre tid och/eller funderar på att jobba extra under resan, kan vända sig till GoXplore. Försäkringen är heltäckande och är perfekt anpassad för den som vill upptäcka världen.

GoXplore är alltså också perfekt för dig som vill kombinera resan med arbete eftersom det är inkluderat i försäkringsskyddet. Ring och kolla med dom.

GoXplore reseförsäkringar
Telefon nr: 042-179520

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *