Tax refund för Australien

Har du arbetat i Australien tidigare, kanske på ett s.k. ”Working Holiday Visa”, eller på annat sätt betalat skatt i Australien. Då kan du på ett enkelt sätt få tillbaka en ansenlig summa pengar i skatteåterbäring genom att på ett enkelt sätt fylla i ett onlineformulär och direkt skicka in din ansökan.

Har du inte din ”final payment summary” som de kallar det, så kan också företaget som hjälper dig hitta dessa siffror på skatt och övrigt eftersom det finns registrerat hos skatteverket. Detta kan dock ta extra tid.

Om skatteåterbäring

Det finns några aktörer som hjälper backpackers i Australien med skatteåterbäring (tax refund). Pappersexercisen kan vara ganska krånglig och det är därför starkt att rekommendera att ta hjälp med detta. Den bästa aktören på marknaden för skatteåterbäring i Australien är Taxback.

De är experter på området, noggranna och ser till så du får tillbaka mesta möjliga av din inbetalda skatt (för det mesta 100% av den). Du kan därför vara helt trygg i hanteringen av din ansökan om skatteåterbäring. Ansöker man själv är det lätt att missa något som oftast innebär en minskad återbetalning.

Tips för skatteåterbäring

Bra att tänka på när du jobbar i Australien – för att underlätta tax refund – är att du bör spara dina lönespecifikationer, skattenummer, och den slutliga betalningssammanfattningen. Har du jobbat på flera ställen kan det ibland behövas specifikationer alla från dessa arbetsplatser.

På vissa ställen (ofta fruktplockarjobb) kan arbetsgivarna vara mindre samarbetsvilliga när du ber om lönespecifikation vilket kan göra att det tar längre tid senare att få tillbaka dina skattepengar.

Har du inte sparat/fått din ”final payment summary” som den brukar kallas, så kan oftast Taxback hjälpa dig hitta siffror och papper eftersom det finns registrerat hos skatteverket i Australien. Detta kan dock göra att det tar lite längre tid.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *