Fitzroy Island

Fitzroy Island är en av 600 öar som är möjliga att gå iland på i stora barriärrevet. Ön är liten och ligger väldigt nära fastlandet. Det tar endast 45 minuter att ta sig dit med båt från Cairns (18 nautiska mil SO om Cairns).

Letar du efter en stad med shopping och uteliv har du kommit fel, här finns bara en mindre by med en barbecue grill, några resorter och ett fåtal affärer. Men här finns däremot en fantastisk vacker natur med underbara stränder och en avkopplande miljö. En och annan backpacker passerar här och risken att finna nya vänner är stor.

Bästa stranden på ön är förmodligen Nudey Beach. Det finns en annan trevlig strand vid namn Tall Beach. Ingenstans behöver man trängas.

Skulle man tröttna på stränderna finns det en hel del aktiviteter att roa sig med. Kanoting, trekking, snorkling och dykning är några av de aktiviteter som anordnas.

Ett tips är att gå på en trekkingtur, regnskogen är jättefin och det finns ett flertal mycket vackra leder att gå.

Volleyboll i vattnet. Trots sin lilla yta så kommer ändå en hel del backpackers till ön.

Fitzroy Island snabbfakta

  • Transport hit: Båt.
  • Säsong: året runt.
  • Yta: 339 hektar.
  • Längd: 3.2 km.
  • Bredd: 1.6 km.
  • Höjd: 269 m.

Klimat

Fitzroy Island har ett tropiskt klimat. 60% av all nederbörd sker under ”wet season” vilket innebär januari till mars. Temperaturen sommartid är mellan 24-31 grader och vintertid mellan 19-25 grader.

Dykning på ön

Har du dykcertifikat eller funderar på att ta ett så är detta en bra ö att dyka från.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *