De vackraste stränderna i Australien

Med mer än 10.000 stränder runt dess kust har Australien mycket att erbjuda, speciellt när det kommer till dess otroliga sandstränder och surfing platser. Oavsett om du söker en
romantisk resa för två, en familjesemester eller en rolig helg med goda vänner så är en semester på stranden aldrig fel. Packa ditt bagage, boka dina flygbiljetter och få din dos av
vitamin D.

Bondi Beach, Sydney Bondi Beach golden sands har blivit en ikon i Sydney. Det är inte bara en stor surfdestination utan har mycket mer att erbjuda. Upplev några traditionella australienska rätter i någon av de många närliggande restauranger som kantar stranden, tillbringa några timmar med att shoppa i något av de av de trendiga köpcentra som finns eller ta en promenad längs kusten och bara njut av sanden under dina fötter. Doppa tårna i australienskt vatten och andas in den friska luften.

Hotell i detta område kan vara ganska dyrt så se till att dra nytta av kampanjer. På så sätt kan du hitta både billigare biljetter och boka hotell till bra pris.

Burleigh Heads Beach, Gold Coast

Den australiska guldkusten är en av de mest kända kustremsorna i hela landet. Kända för dess magiska stränder. Detta är den perfekta platsen att stanna på för en paus när du reser längs kusten, eftersom det ligger mellan surfarnas paradis i norr och Coolangatta i söder.

Burleigh Heads är känt för att vara en av de bästa surfplatserna på Guld kusten vilket gör det till en populär tillflyktsort för lokala surfare och besökare. Ta en promenad genom vandringslederna längs denna vackra udde och beundra den vackra utsikten över Surfers Paradise och Guldkusten.

Whitehaven Beach, Whitsunday Island

Whitehaven Beach är en 7 km lång strand längs Whitsunday Islands kust på Australiens östkust. Denna ö är den största av 74 i sin grupp. Om du letar efter en idyllisk och fridfull destination med klarblått vatten och vita sandstränder, är detta platsen är för dig! Ön kan nås lätt från fastlandet och olika kryssningar utgör det perfekta transportmedlet och en skön avkoppling.

Mandalay Beach, Western Australia

Mandalay Beach ligger flera hundra kilometer söder om huvudstaden Perth bland grönskan i WalpoleNornalup National Park. Det isolerade läget stranden har bidrar till skönheten. Robust, orörd natur av den så kallade Rainbow kusten med sina klippiga uddar och otämjd vildmark gör att det här är en helt annan sorts strand än många andra som vi skrivit om här.

Stranden fick sitt namn från vraket av Mandalay en norskt skepp som led skeppsbrott och som strandade här så långt tillbaka som år 1911. Det finns skeppsdelar kvar som ibland blir synliga när tidvattnet är som lägst.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *