Darwin

Om du besöker Darwin under sommarperioden (nov – mars) så ska du vara uppmärksam på att det är mycket varmt och fuktigt. Här råder riktigt tropiskt klimat. Besöker du området under vinterperioden så är det bara varmt.

Darwin är också öldrickarnas stad, här dricks det mest öl per invånare i hela Australien. Här hålls varje år den traditionella ”Beer can Regatta”.
Darwin blev bombat av japanerna under Andra Världskriget och år 1974 härjade cyklonen Tracy omkring. Denna ödelade stora delar av staden.

I områdena omkring Darwin finns det gott om krokodiler. Det ordnas många turer till floderna i WildLife Park som är ett slags zoo med Australiens djur ligger i nationalparken Litchfield Park, en timmes bilfärd söder om staden.

Chansen att få se krokodiler är stor. Att se dem i fångenskap är verkligen inte samma känsla som att smyga på dem ute i dess rätta element. Här får du också se kängurur och reptiler.

Stränder är det gott om i Darwin. Om du besöker området mellan maj och oktober bör du vara lite försiktig eftersom den dödliga Box Jelly Fish regerar många av stränderna.

Det finns dock stränder som har skyddsnät mot de snabba maneterna under dessa perioder och tur är det för värmen är verkligen tryckande här.

Observera! ta dessa badförbud på största allvar. Det dör många varje år på grund av Jelly Fishen.

Darwin är också känt för alla sina fina marknader. Den bästa av dem alla är kanske Mindil Beach market.

Darwin snabbfakta

  • Transport hit: Allt.
  • Säsong: året runt.
  • Befolkning: 87.000.

Tips/Varningar

Värmen! Här råder tropiskt klimat i allra högsta grad.

I Darwin kan man äta smaskiga krokodilhamburgare i massor. Säljs på flertalet platser

Några sevärdheter

En av de största turistattraktionerna sker en gång om dagen. Då kommer hundratals fiskar in till Doctors Gully vid hamnen och låter sig handmatas. Fiskarna följer tidsschemat efter ebb och flod. Detta sker samma tid varje dag och kostar 5.50 A$.

Det finns ett museum, Fannie Bay Gaol Museum, om cyklonen Tracy och dess förödelse.

Kakadu National Park är ett måste. En fantastisk nationalpark nära Darwin. Testa Twin Falls om du har modet att ta dig dit! 6 mil med 4WD och sista biten fram måste man simma 1km. Väl värt mödan. En fantastisk syn väntar dig.

Partyställen och mysiga små barer hittar du i området kring Mitchell Street.

Klimat

Oftast varmt, varmt, varmt och fuktigt!!! Under maj och augusti blir det svalare, torrare och ganska behagligt utan något regn

Övrigt om Darwin

På julaftonen 1974 hemsöktes Darwin av den kraftigaste cyklonen som någonsin drabbat landet. Cyklonen döptes till Tracy. Med en vindstyrka på över 280 km/h gled den in över stan.

Aboriginerna i området förutsåg händelsen och lämnade området några dar innan händelsen. Det sägs att även djuren försvann mystiskt nån dag innan cyklonen anlände. De enda som inte tog alla varningssignaler på allvar var Darwinborna. Numera är detta den viktigaste händelsen i Darwins korta historia.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *