Port Augusta

Port Augusta är en riktig håla. Det är faktiskt svårt att säga nånting vettigt alls om Port Augusta. Den enda funktion den lilla staden fyller är att man alltid stannar till här och tankar bilen, sover en natt för att sedan ge sig in i den väldiga öknen. Stadens charm finns i befolkningen. Riktiga australiensiska orginal allihopa. Ta George till exempel, George är föreståndare för Port Augusta backpackers. När man bor där så bor man inte på nåt ”hostels” utan hemma hos George. Han har rest runt i världen och putsat fönster i ett försök att komma med i Guiness rekordbok för att ha putsat mest fönster under ett års tid!

Det bästa han vet är när någon utmanar honom på äggkastningstävling. Hans andra sysselsättning förutom att vara hostel-ägare är som amatörtrollkarl. Hela trädgården på backpackerstället kryllar av bisarr humor.

Alla gäng som passerar hans ställe får chansen att klättra upp på hans bil för ett gruppfoto. Fotot hamnar sen på väggen inne på stället. Många är de gäng som lyssnat på Georges rövarhistorier om kvällarna.

Efter du lämnar Port Augusta och styr in i öknen så möts du av en mäktig syn. Se till att ha med dig reservhjul, massor av vatten och bensindunk

Port Augusta snabbfakta

  • Transport hit: Alla sätt.
  • Säsong: året runt.
  • Befolkning: 12000.

Tips/Varningar

Se till att ha fyllt upp tanken ordentligt och skaffa en rejäl vattendunk innan du kör in i öknen.

Varning för hettan under sommaren. Drick mycket vatten!

Några sevärdheter

George!!!

Här finns annars inte så många sevärdheter. Någon som vet nåt, tala om det för oss?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *