Boka Billigt Boende | | | Forum | Tipsa 

Whitsundays Islands ligger alldeles utanför Arlie Beach. Fortsätter man förbi dem ett par timmar så når man till slut Stora Barriärrevet. Men det är runt Withsundays man vanligen seglar omkring. En av öarna heter just Withsunday Island och har en enastående strand. Hayman Island är en annan mycket vacker och speciell ö. Nu behöver man inte hyra segelbåt/motorbåt för att ta sig ut i detta paradis eftersom det ordnas 1 - 5 dagars turer ifrån Arlie Beach.


Ösamlingen består av 6 stora öar och en massa obebyggda småöar. Det finns alltid nåt resort med resturang på nån av de stora öarna. Dvs om man inte sover ombord förstås. Klicka för större karta 


Vy över nejden, taget från ett av strandhuggen på en kulle nånstans bland öarna.

Fantastiska snorkling/dykställen finns runt om öarna. Speciella sjökort, som alltid finns i båtarna, märker ut var reven går. Hyr också med er dykset om ni hyr egen båt

Att hyra sig en egen båt och ankra upp i alla fantastiska vikar o hamnar är inte fel. Det ingår alltid en liten dinge för att enkelt ta sig in i land från ankarplatsen.

Det behöver inte bli speciellt dyrt att hyra båt. Samla ihop 6-8 personer i Airlie och hyr för en vecka. Se till så du får en båt med grill monterad på akterpulpiten. Köp med mat och dricka för tiden ni är ute. När man väl lämnat kaj behöver det inte kosta nåt mer.


En vid rodret som kapten, en navigatör vid sjökortet samt en matros som försteskotare, det är modellen.

Hamilton Island
Denna ö är som en liten egen värld. Husen lite speciella, enda fordon en slags golfbil och en väldigt lyxig miljö. Lägger man till med egen båt i hamnen så har man fri tillgång till alla pooler och bubbelbad över hela ön. Man hyr sig helt enkelt en golfbil och åker runt och testar alla lyxpooler på ön. Det finns ockå en jättefin hamngata med mysiga krogar och affärer. Andra aktiviteter på ön är gokart, tennis, djurpark m.m. T.o.m. en pytteliten flygplats (bara för rika människor med eget plan).

Ett av hotellen på Hayman Island har en jättestor pool med bar i mitten. Barstolarna är under vattnet och disken strax ovanför ytan. Helt perfekt speciellt med tanke på att aussisarnas pengar klarare väta (av gummi).

Sammanfattnings- vist kan man säga att Hamilton Island är en uppbyggd turistsamhälle, men det är sällan överbefolkat och det är lätt att koppla av här.

En av världens mest berömda stränder, whitehaeven beach Otroligt vacker. Ankra upp utanför och ta jollen in. Stranden är 5 km lång. Det är få förunnat att få ligga här och sola. Ön är nämligen helt obebodd och enastående vacker.

 
Whitsundays Islands

Snabbfakta
Transport hit: båt
Säsong: året runt
Klimat Withsundays Island
Karta över öarna: här »
Se karta över Withsundays Islands »


Boende i Whitsunday

Söker du billigt boende som backpacker i Whitsunday? Boka snabbt och smidigt direkt online med oss
Se hostels i Whitsunday »
Se hostels i Airlie Beach »

Vill du hellre bo på hotell så har vi flera hotell i Whitsunday. Boka snabbt och smidigt direkt online!
Se hotell i Whitsunday »
Se hotell i Airlie Beach »


Några tips/varningar

 • Hamilton Island kan verka lite "japanturistigt" men får nog sägas tillhöra "måste-ställena". Marinan är jättetrevlig och kantas av livliga små pubar på kvällarna och omkringstrosande kängurus på de öde morrontimmarna.

 • Withsundays Island självt är en vacker upplevelse. En fantastisk ö med en fantastisk strand.

 • Long Island har en bra pool/bar anläggning och Hook Island har ett fint undervattens observatorium.

 • Skillnad mellan flod och ebb är uppemot 5 meter. Tänk på det när du ankrar eller förtöjer din båt


 • Hotell rekommendationer


  Klimat i området

  Denna övärld ligger i södra delen av den tropiska delen i Australien. Dec - feb är regnperiod och innehåller 1-2 korta regnskurar per dag. Men däremellan är det fint. Juni - aug är torrperiod vilket betyder vackert väder med lugnt hav nästan hela tiden.


      Tips från butiken!

  Se alla erbjudanden i butiken   
  Hamilton Island


  Enda fordon på Hamilton Island - golfbilar!!


  Bar i poolen på Hamilton Island


  Utsikt över hamilton Island


  South Molle Island   

  Kontakt :: Om Oss :: Sidkarta :: Hotell :: Hostels :: Butiken
  Copyright © AUSTRALIENGUIDEN 1999-2019
   
  Lägg till sidan som startsidaLägg till sidan som FavoritKontakta oss på Australienguiden
  Online just nu: 166
  BOKA BILLIGA HOTELL!
  Boka och välj mellan 3000 Hostels och hotellrum i Australien! Snabbt & smidigt!
  Se Hotell i australien »
  Boka billiga hostels »

      Tips från butiken!

  Se alla erbjudanden i butiken   


  SE HIT! Passa på och köp din resehandbok till mycket lågt pris! Vi säljer nu ut Första Klass Reseguide, Berlitz och Lonely Planet till extremt låga priser. Skynda fynda!
  Se resehandböcker »

  Mer bra länktips!
  Återbetalning WH skatt »  123bildelar.se - bildelar